​Παρά το γεγονός ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ανάμεσα στους 116 επιβάτες του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη στο Μάλι ήταν και η Μαριέλα Κάστρο Εσπίν ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο και κόρη του αδελφού του, Ραούλ, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου στην Κούβα, διαψεύστηκε από την ίδια!

amanmarielaraul_b2.jpg
Μπορεί τον θάνατό της να ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μπουρκίνα Φάσο το απόγευμα της Πέμπτης, όμως η ίδια μίλησε τηλεφωνικά στο κανάλι της Βενεζουέλας TeleSUR λέγοντας ότι είναι ζωντανή:

«Είμαι ζωντανή, χαρούμενη και υγιής!», είπε.

Σύμφωνα με το BBC, η Μαριέλα Κάστρο βρίσκεται στην Αβάνα. Εκεί είναι σε εξέλιξη ένα συνέδριο στο Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, του οποίου είναι διευθύντρια.

Η Μαριέλα Κάστρο Εσπίν γεννημένη στις 27 Ιουλίου του 1962 στην Αβάνα είναι διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Εκπαίδευσης και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ.

mariela6.jpg
Είναι ακόμη, μέλος της Δράσης για την πρόληψη και καταπολέμηση του AIDS. Επίσης, η Μαριέλα Κάστρο έχει εκδώσει 13 επιστημονικές εργασίες και εννέα βιβλία.

mariela1.jpg
Στην προσωπική της ζωή η Μαριέλα έχει κάνει δύο γάμους με τον Ιταλό Πάολο Τιτόλο και τον Χιλιανό Χουάν Γκουτιέρεζ και έχει τρία παιδιά.
mariela7.jpg