​Αλγερινός αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie συνετρίβη στην πόλη Γκάο κοντά στο βόρειο Μαλί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί», δήλωσε αργά ��ο μεσημέρι, αρνούμενος ωστόσο να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή.

untitled.png

Η τελευταία επαφή που είχαν οι Αλγερινές αρχές με το αεροπλάνο ήταν στις 13:55 ώρα Γκρίνουιτς, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ κατευθυνόταν από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι.

Να σημειωθεί ότι 17 λεπτά νωρίτερα ο πιλότος είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία λόγω καταιγίδας, όπως είπαν οι αρχές.

Την αλλαγή πορείας του αεροσκάφους επιβεβαίωσε και ο υπουργός Μεταφορών της Μπουρκίνα Φάσο Ζαν Μπερτέν Ουεντράγκο.

Πηγές του BBC επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πολλοί εκφράζουν την ανησυχία ότι η εξαφάνιση του αεροσκάφους οφείλεται σε αεροπορικό χτύπημα καθώς στην δυτική Αφρική όπου κινούνταν ένοπλες ομάδες ελέγχουν την περιοχή.

Ακόμα η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει χάσει την επαφή με αεροσκάφος της πτήσης AH5017:

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου McDonnell Douglas MD-83 είναι 116, συγκεκριμένα 110 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τον Αλγερινό αξιωματού��ο.