​Μαρτυρικό τέλος είχε ένας θανατοποινίτης σε φυλακή της Αριζόνας των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς πέθανε περίπου δυο ώρες αφότου του χορηγήθηκε το θανατηφόρο κοκτέιλ αντί για το σύνηθες των δέκα λεπτών, έγινε γνωστό από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας.

«Οι αρχές των φυλακών της Αριζόνα χορήγησαν την ένεση στις 13:52. Στη 13:57 οι αρχές ανέφεραν ότι ο Τζόζεφ Γουντ έπεσε σε κώμα αλλά στις 14:02 άρχισε να αναπνέει. Στη 14:03 το στόμα του στράβωσε και συνέχιζε να αναπνέει. Λαχάνιαζε και βογκούσε για περισσότερο από μία ώρα» ανέφεραν σε γραπτή τους δήλωση οι δικηγόροι του, ενώ ο κατάδικος ήταν ακόμα ζωντανός στις 15:02 τοπική ώρα.

«Ο Τζόσεφ Γουντ πέθανε περίπου μετά από δυο ώρες και ενώ ένοιωθε και προσπαθούσε να αναπνεύσει για περίπου μία ώρα και σαράντα λεπτά» κατήγγειλε ο δικηγόρος του Ντελ Μπαιτς.

Ο Τζόσεφ Γουντ καταδικάστηκε σε θάνατο το 1989 για τη δολοφονία της πρώην φίλης του και του πατέρα της. Να σημειωθεί ότι είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα στην εκτέλεσής του.