​Αποκλειστικά στο STAR μίλησε ο ειδικός εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης για την συντριβή του αεροσκάφους στην Ταϊβάν όπου έχασαν την ζωή τους 47 άνθρωποι!

Το αεροπλάνο πετούσε υπό θυελλώδεις καιρικές συνθήκες (τη χώρα σαρώνει ο τυφώνας Μάτμο), όταν προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή του νησιού Πενγκού.

«Δεν μπορούμε να πούμε για κακές καιρικές συνθήκες όταν έχουμε ένα αεροπλάνο, το οποίο είναι μέσα σε τυφώνα και θα έλεγα ουδείς ενδιαφέρεται να πει ότι αυτό το αεροπλάνο δεν μπορεί να πετάξει με τόσο μεγάλους ανέμους και να επιχειρεί μια προσγείωση σε ένα αεροδρόμιο με επιβάτες! Πρέπει κάποια στιγμή η διεθνής αεροπορία να αναλάβει σοβαρά τις πτήσεις των αεροσκαφών».

Σύμφωνα με το κύριο Φραγκούλη το αεροσκάφος δεν έπρεπε να πετάξει καθόλου. «Καταρχάς θα είχε μια πάρα πολύ δύσκολη πτήση και γι’ αυτό είπε ο κυβερνήτης ότι επιχειρεί αναγκαστική προσγείωση. Δηλαδή το αεροπλάνο δεν κρατιότανε πλέον στον αέρα. Είναι μια σειρά από ολέθρια σφάλματα τα οποία γίνονται από την πολιτική αεροπορία. Βέβαια ο πιλότος ευθύνεται σε αυτή την περίπτωση διότι θέλησε να εκτελέσει ένα δρομολόγιο με τέτοιες καιρικές συνθήκες και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση».