​Σάλος έχει προκληθεί στην Ινδία, με ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν εθνικιστή βουλευτή της χώρας, ο οποίος προσπαθεί να αναγκάσει έναν μουσουλμάνο, να φάει κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Το Ραμαζάνι είναι μουσουλμανική εορτή νηστείας, η οποία διαρκεί έναν μήνα και κατά τη διάρκεια της, οι πιστοί τρώνε μόνο χουρμάδες.

Ο Ρατζάν Μπαρμπουράο Βισάρ, που αποτελεί το πρόσωπο των ημερών στην χώρα, είναι βουλευτής του Σιβ Σένα, ενός ινδουιστικού, ριζοσπαστικού, εθνικιστικού κόμματος και είναι σύμμαχος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόνται.

Στο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί επανειλημένα και ενώ ο μουσουλμάνος αρνείται, να τον ζορίσει για να φάει ένα κομμάτι παραδοσιακού Ινδικού ψωμιού, το οποίο ονομάζεται σαπάτι.

Το περιστατικό το οποίο συνέβη την περασμένη Πέμπτη, σε μια δεξίωση βουλευτών, έχει προκαλέσει οργή αλλά και έντονες αντιδράσεις, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαμαρτυρήθηκαν με φωνές, καθώς θεώρησαν ότι ο βουλευτής είχε προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις αυτού του άνδρα.

«Είναι απόλυτα κατακριτέο και αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε με τον πλέον ενεργητικό τρόπο».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το φαγητό που του πρόσφεραν δεν ήταν ιδιαίτερα φρέσκο. Έτσι, έδωσε το σαπάτι, στον μουσουλμάνο, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία εστίασης, για να δει ότι το ψωμί ήταν σκληρό, στην προσπάθεια του, να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

«Δεν ήταν παρά μια κίνηση δυσαρέσκειας για την ποιότητα του φαγητού στο «Maharashtra Sadan», όπου ήταν παρόντα σημαντικά στελέχη. Το να το κάνουμε θρησκευτικό ζήτημα δεν έχει κανένα νόημα.» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Headlines Today.

Ο γενικός διευθυντής της συγκεκριμένης εταιρείας δήλωσε ότι ο υπάλληλός του έχει «πληγωθεί βαθύτατα» από το περιστατικό, μιας και νιώθει ότι προσβλήθηκαν τα θρησκευτικά του συναισθήματα.