Σε βαθύ πένθος το Αϊντχόβεν όπου προσγειώθηκε το ολλανδικό αεροσκάφος, το απόγευμα της Τετάρτης και μετέφερε από την Ουκρανία, τα 200 άψυχα κορμιά, του Μαλαισιανού Boeing 777, το οποίο κατερρίφθη από πυραύλους, την περασμένη Πέμπτη.

mh1710.png
Ο βασιλιάς Ουίλιαμ-Αλεξάντερ, ο πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε αλλά και πρέσβεις χωρών βρέθηκαν εκεί, για να τιμήσουν τα θύματα της αεροπορικής τραγω��ίας.

mh1711.png
Σύμφωνα με το τελετουργικό, τα φέρετρα βγήκαν ανά πεντάδα από το αεροπλάνο, ενώ ακολούθησε τελετή.

mh1712 (1).png
Κατά την προσγείωση του αεροσκάφους οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα, ενώ στο αεροδρόμιο υπήρχαν κατά μήκος σημαίες, οι οποίες αντιστοιχούσαν στις διαφορετικές εθνικότητες των θυμάτων.

mh1713.png
Την ίδια στιγμή, αναστάτωση επικρατεί στη χώρα με τους Ολλανδούς να τα έχουν «βάλει» με την κόρη ��ου Ρώσου Προέδρου, Μαρία Πούτιν, η οποία μένει στην πόλη Βοορσότεν.

mh1714.png
Ακόμα, ο λαός είναι αγανακτισμένος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο θεωρούν υπαίτιο για την αεροπορική τραγωδία.

mh1715.png
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της πόλης Χίλβερσουμ, Πίτερ Μπροέρτιες, ζήτησε την απέλαση της κόρης του Πούτιν από την χώρα, η οποία θρήνει, μιας και τα περισσότερα θύματα ήταν Ολλανδοί.

6582451_f260.jpg
Στη συνέχεια, βέβαια, «τα μάζεψε», μέσω Twitter, λέγοντας ότι τα σχόλια του δεν ήταν «σοφά».

Και δεν είναι ο μόνος που τα έχει "πάρει" με την 29χρονη. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, Ουκρανοί που ζουν στην Ολλανδία, προγραμμάτισαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι, που ζει με τον σύντροφό της.

590_d86cbab1778bc700deaceb0fc82fecc7.JPG
Σημειώνεται ότι η Μαρία Πούτιν έχει σχέση με τον Ολλανδό Γιόριτ Φάασεν, που κατέχει σημαντική θέση στην Gazprom.