​Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη μια έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από αίτημα της Αιγύπτου, των Παλαιστινίων και ισλαμικών κρατών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Το αίτημα της Αιγύπτου, που υποβλήθηκε στις 18 Ιουλίου και έγινε εξ ονόματος της ομάδας των αραβικών χωρών, υποστηρίχθηκε από τουλάχιστον 16 χώρες σε σύνολο 47, μεταξύ αυτών η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, όπως απαιτείται από το καταστατικό για τη σύγκληση μιας έκτακτης συνεδρίασης. Το αίτημα έχει υπογράψει και η αποστολή των Παλαιστινίων στα Ηνωμένα Έθνη, όπου έχει καθεστώς παρατηρητή.

«Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 23 Ιουλίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η Ναβί Πιλάι, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει δηλώσει ότι τα πλήγματα που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα πιθανόν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το οποίο απαγορεύει να στοχοθετούνται άμαχοι.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν το πρωί από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών έχει ξεπαράσει τους 640, ενώ στο ίδιο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους 31 Ισραηλινοί, οι 29 από τους οποίους ήταν στρατιώτες.