​Στην Βρετανία θα μεταφερθούν τα «μαύρα κουτιά» του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία για ανάλυση μετά την αποδοχή σχετικού ολλανδικού αιτήματος, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Συμφωνήσαμε στο αίτημα της Ολλανδίας οι ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων που βρίσκονται στο Φάρνμπορο να ανακτήσουν τα στοιχεία από τα 'μαύρα κουτιά' της πτήσης ΜΗ17 για να υποβληθούν σε διεθνή ανάλυση», έγραψε ο Κάμερον στο Twitter.

Στο αεροσκάφος αυτό επιβαίνουν επίσης τεχνικοί ειδικοί και εκπρόσωποι του ΟΗΕ, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ έξι ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Διοίκησης Αερομεταφορών (EATC) που εδρεύει στο Άιντχοβεν, στην Ολλανδία.

Τα στοιχεία από τα δύο 'μαύρα κουτιά' μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση που κάνουν οι Δυτικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών κατερρίφθη από έναν ρωσικό πύραυλο εδάφους-αέρος, ο οποίος ερρίφθη από μια περιοχή στην ανατολική Ουκρανία την οποία ελέγχουν οι αυτονομιστές που πρόσκεινται στην Ρωσία.