Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά την ζωή τους μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Τρίτη, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, η μία από τις οποίες ήταν έγκυος, και ένα παιδί.

Η έγκυος σκοτώθηκε από πλήγμα στο Μπέιτ Χανούν, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ταυτόχρονα μ' ένα τετράχρονο κοριτσάκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δύο άλλες γυναίκες, ηλικίας 50 και 70 ετών, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Ζεϊτούν, μια νότια συνοικία της πολης της Γάζας, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ-Κούντρα, τον εκπρόσωπο των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθείων.

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν, τέλος, στην Αλ-Καράρα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαζίρα επλήγη από πυρά

To γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαζίρα, το οποίο βρίσκεται στον 11ο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Γάζα, επλήγη από πυρά και το προσωπικό του δικτύου απομακρύνθηκε αμέσως, έκανε γνωστό ένας από τους ανταποκριτές του στη Γάζα.

Χωρίς να διευκρινίσει από πού προέρχονταν τα πυρά, το δίκτυο ανακοίνωσ�� πως "θεωρεί τις ισραηλινές αρχές υπεύθυνες για την ασφάλεια του προσωπικού (του)".

Το δίκτυο ανακοίνωσε πως είναι θύμα "μιας εχθρικής εκστρατείας" στο Ισραήλ επειδή καλύπτει ευρέως τις επιπτώσεις που έχουν τα ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα επί του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Aλ-Τζαζίρα επικαλείται στον ιστότοπό του τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το δίκτυο, ζήτησε τη Δευτέρα, να εμποδισθεί η δουλειά του Αλ-Τζαζίρα στο Ισραήλ εκτιμώντας ότι "δεν κάνει δημοσιογραφική δουλειά, αλλά πλύση εγκεφάλων".

Την ίδια ώρα, νεκρός είναι σύμφωνα με τις ισραηλινές εφημερίδες ο ισραηλινός στρατιώτης Ορόν Σαούλ που είχε ανακοινώσει η Χαμάς πως κρατά αιχμάλωτο. Είκοσι επτά ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί συνολικά από τις 8 Ιουλίου.

15 μέρες τώρα οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία έχουν ναυαγήσει

Δεκαπέντε μέρες τώρα οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία έχουν ναυαγήσει. Η ελληνική κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στηρίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή. Η Χαμάς όμως την απέρριψε. Θέτει ως όρους για κατάπαυση του πυρός "τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την πλήρη άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας".

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν προσπαθούν να επιτύχουν συμφωνία για εκεχειρία.

“Το μήνυμά μου στου Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους είναι το ίδιο. Σταματήστε τον πόλεμο και ξεκινήστε τις συζητήσεις.” σημείωσε ο Μπαν κι Μουν.

“Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δώσουν 47 εκατ δολάρια στους Παλαιστίνιους. Μόλις γίνει η κατάπαυση του πυρός θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τα θέματα που οδήγησαν σε αυτή τη κρίση.” δήλωσε ο Τζον Κέρι.