​Ασταμάτητο σφυροκόπημα δέχεται η Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, με αποτέλεσμα από την αρχή των βομβαρδισμών να έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 583 Παλαιστίνιοι, ενώ οι τραυματίες αγγίζουν τους 3.640.

Μετά το αιματοκύλισμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ισραηλινός στρατός δεν δίστασε να βομβαρδίσει ακόμα και νοσοκομείο, με το πρώτο φως της ημέρας επέστρεψε δριμύτερος με νέους βομβαρδισμούς στον νότιο και κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Επτά νεκροί προστέθηκαν στους εκατοντάδες που έχουν ξεψυχήσει στην Παλαιστίνη, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι μέλη της ίδια οικογένειας.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ έκανε γνωστό ότι πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 69 νέα καταφύγια στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Είναι ένα σημείο καμπής για την υπηρεσία του ΟΗΕ, καθώς ο αριθμός των προσώπων που αναζητούν καταφύγιο στις υπηρεσίες μας είναι διπλάσιος από εκείνον της τελευταίας σύγκρουσης, το 2009. Η κατάσταση για τους Παλαιστίνιους πολίτες ξεπερνά κάθε φαντασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Κρίστοφερ Γκάνες.

Την ώρα λοιπόν που η Λωρίδα της Γάζας φλέγεται για μια ακόμα φορά, στο Κάιρο θα συναντηθούν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ελπίζοντας να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Ο Τζον Κέρι υποσχέθηκε πακέτο οικονομικής βοήθειας, ύψους 47 εκατ. δολαρίων προς τους Παλαιστινίους, ενώ τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ Αράμπι, κάλεσαν τη Χαμάς να δεχθεί την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία και να σταματήσει η σφαγή των αμάχων.