Στα χέρια μαλαισιανών αξιωματούχων βρίσκονται τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία.

Η παράδοση έγινε από τον Αλεκσάντρ Μποροντάι, ανώτερο στέλεχος των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ντόνετσκ, ενώ οι μαλαισιανοί διαβεβαίωσαν πως ήταν «σε καλή κατάσταση».

Οι Ουκρανοί, ωστόσο, καταγγέλουν ότι έγινε παρέμβαση στα αποδεικτικά στοιχεία. Σε δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, τονίζει ότι οι φιλορώσοι αντάρτες «έκαναν κάποια πράγματα στους καταγραφείς πτήσεως».

Την ίδια ώρα, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής προς τη Ρωσία , οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν την κατάπαυση του πυρός σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να διευκολυνθεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Η Κίνα, πάντως, χαιρετίζοντας την έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάρριψη της πτήσης MH17 έκανε έκκληση για κατάπαυση πυρός σε όλη την Ουκρανία.

Έρευνα από τη διεθνή κοινότητα ζητούν οι Ρώσοι

Έρευνα από τη διεθνή κοινότητα και όχι από τους Ουκρανούς ζητά από την πλευρά της η Ρωσία, με το μακάβριο παιχνίδι προπαγάνδας και επίρριψης ευθυνών για την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών να συνεχίζεται.

«Έχουμε ήδη απευθύνει έκκληση για τη διενέργεια έρευνας που θα γίνει υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε η πρέσβης της Ρωσίας στη Μαλαισία Λιουντμίλα Βορομπγιέβα, εξηγώντας ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν εμπιστεύονται το Κίεβο και γι’ αυτό το λόγο και δεν ήθελαν να δώσουν τα μαύρα κουτιά στους Ουκρανούς.

Ουκρανός Πρόεδρ��ς: Νέα 11η Σεπτεμβρίου η κατάρριψη του Boeing

«Διεθνές έγκλημα» και «νέα 11η Σεπτεμβρίου» χαρακτήρισε, εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.

«Δεν βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι και την επίθεση στην πτήση MΗ17. Τέτοια τρομοκρατία αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο και τη διεθνή ασφάλεια» δήλωσε μιλώντας στο CNN.