​Φρικτές στιγμές βιώνουν οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων του μοιραίου Boeing 777 της Malaysia Airlines που κατερρίφθη την Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία.

soroi-1.png
soroi-3.png
Πέρασαν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την τραγωδία και τα πτώματα κείτονταν διασκορπισμένα στα χωράφια! Οι συγγενείς τους είναι εξοργισμένοι και παρακαλούν να επιστραφούν στα σπίτια τους οι νεκροί…

fwto-boeing-3.png

fwto-boeing-4.png
Όμως βλέπουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φωτογραφίες με τους φιλορώσους να πετούν τα άψυχα σώματα των δικών τους ανθρώπων σε μαύρες σακούλες και να τις βάζουν πάνω στις καρότσες απορριμματοφόρων για να τις μεταφέρουν στο τρένο-νεκροτομείο!

soroi-10.png
soroi-8.png
soroi-11.png
Συνολικά 282 σοροί έχουν περισυλλεγεί από το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17.

soroi-13.png
«Υπάρχουν 282 σοροί στα βαγόνια. Δυστυχώς 16 θύματα δεν έχουν ακόμη βρεθεί», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μποροντάι, ο "πρωθυπουργός" της αυτοανακηρυχθείσας "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ", σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το προπύργιο αυτό των αυτονομιστών.

soroi-5.png
Ωστόσο αν και μέχρι πριν από λίγες ώρες δεν ήταν γνωστό το πού θα μεταφερθούν οι σοροί, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Βολοντίμιρ Γκρόισμαν δήλωσε:

«Όλα τα πτώματα έχουν μεταφερθεί σε ένα ειδικό τρένο με βαγόνια-ψυγεία και αναμένουμε μετά τις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) ότι το τρένο θα αναχωρήσει για (...) Χάρκοβο».

Στην συνέχεια «όλα τα πτώματα θα μεταφερθούν στην Ολλανδία», πρόσθεσε ο ίδιος. Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας είχε δηλώσει ότι η αναχώρηση του τρένου θα επιτραπεί μόνον αν συνοδεύεται από ξένους ειδικούς.