«Το τρένο αναχωρεί, δεν ξέρουμε πότε και δεν ξέρουμε τον προορισμό του. Λάβαμε μια υπόσχεση: αναχωρεί σήμερα». Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής ιατροδικαστικής ομάδας στους δημοσιογράφους από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τορέζ, όπου παρέμενε ακινητοποιημένο το τρένο – ψυγείο που μεταφέρει τις σορούς 200 επιβατών του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτό που θέλει η ομάδα του είναι να πάει το τρένο σε ένα μέρος, όπου θα μπορέσουν να δουλέψουν απερίσπαστοι, ώστε το συντομότερο δυνατόν να ενωθούν οι οικογένειες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από τον ουκρανικό στρατό να διακόψει τις επιχειρήσεις γύρω από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους.

Στην Ολλανδία πάλι, ο βασιλιάς της χώρας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η σύζυγός του Μάξιμα αναμένεται να συναντηθούν με συγγενείς των Ολλανδών που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Το βασιλικό ζεύγος θα συναντηθεί με τι�� οικογένειες σε τοποθεσία στην Ουτρέχτη, ενώ παρών θα είναι και ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.