​Ακινητοποιημένο στην πόλη Τόρεζ της Ουκρανίας, βρίσκεται το πρώτο τρένο – ψυγείο που μεταφέρει τις σορούς 200 επιβατών του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που καταρρίφθηκε την Παρασκευή πάνω από το Ντονέτσκ.

Όπως καταγγέλλει η ουκρανική κυβέρνηση, αντάρτες εμποδίζουν το τρένο να φύγει, ενώ την ίδια ώρα ένα δεύτερο τρένο με βαγόνια – ψυγεία έχει φτάσει στην περιοχή για να μεταφέρει και τις υπόλοιπες σορούς.

Μέχρι τα ξημερώματα, τα συνεργεία είχαν ανασύρει 251 πτώματα και 86 τμήματα σορών από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έβγαλε διάγγελμα, μαυροντυμένος, τονίζοντας σ’ αυτό ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς. Ζήτησε μάλιστα από τους Ρώσους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο που συνετρίβη το αεροσκάφος για να ριχθεί φως στην υπόθεση της κατάρρι��ής του.

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τόπο της τραγωδίας», είπε ο Πούτιν, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η τραγωδία αυτή δεν θα είχε συμβεί αν η ουκρανική κυβέρνηση δεν είχε τερματίσει την εκεχειρία.

Πάντως, οι μάχες στο Ντονέτσκ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Πριν από λίγο ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης, ενώ τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης, που θεωρείται προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.