​Άσχημα φαίνεται πως είναι τα νέα για την αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines!

Μετά και από την δεύτερη αεροπορική τραγωδία που κόστισε την ζωή σε 298 ανθρώπους στην Ουκρανία, η οποία σημειώθηκε τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση του άλλου αεροσκάφους της στον Ινδικό Ωκεανό με 239 επιβαίνοντες, ενώ ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, αισθητή μείωση έχουν καταγράψει οι κρατήσεις θέσεων.

E8D4740CB355C43F437E4766CA53D595.jpg
Από την Πέμπτη και μετά η μετοχή της έχει κατρακυλήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Malaysia Airlines θα επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες της που επιθυμούν να ακυρώσουν εισιτήρια τους.

«Οι επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου. Υπό το φως της υπόθεσης της πτήσης MH17, η Malaysia Airlines θα επιστρέψει ακέραιο το ποσό στους επιβάτες που επιθυμούν να αλλάξουν προορισμό. Οι επιβάτες που επιθυμούν να αναβάλουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριο τους, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια για τα οποία δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων», ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας.

Η πτήση ΜΗ17, η οποία αναχώρησε από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, με 298 επιβαίνοντες, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη, από πύραυλο εδάφους-αέρος σε περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και στρατευμάτων στο Κίεβο.

Ακόμα, η εταιρεία είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η εξαφάνιση του MH370 είχε δραματικές συνέπειες στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Οι πολλές ακυρώσεις επιβάρυναν περαιτέρω τις ζημιές του εθνικού αερομεταφορέα, που είναι ελλειμματικός εδώ και χρόνια.

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι ζημίες ανήλθαν σε 443 εκατομμύρια ρίνγκιτ (137 εκατομμύρια δολάρια), πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο «στο κόκκινο». Οι συνολικές ζημίες των τελευταί��ν τριών ετών ανέρχονται σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.