​Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας «βλέπει» κατάρριψη του Boeing 777! Συγκεκριμένα ο Λαϊόου Τιόνγκ Λάι δήλωσε πως η πορεία που ακολουθούσε η πτήση MH17 του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών ήταν σε έναν κύριο αεροδιάδρομο (“highway in the sky”) και είπε πως το αεροπλάνο δεν εισήλθε ποτέ σε απαγορευμένο εναέριο χώρο.

Εξέφρασε το φόβο πως η τοποθεσία της συντριβής δεν έχει ασφαλιστεί όπως έπρεπε και π��ς τα αποδεικτικά στοιχεία δεν έχουν διατηρηθεί.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει», είπε, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι το αεροσκάφος έχει καταρριφθεί.

Η Ουκρανία κατηγορεί τους φιλορώσους αντάρτες ότι προσπαθούν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία

Η Ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί τους φιλορώσους αντάρτες πως προσπαθούν να παραδώσουν στη Ρωσία συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines, πως έχουν κρύψει 38 από τα πτώματα και ότι προσπαθούν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους.

«Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, οι τρομοκράτες έχουν μεταφέρει 38 πτώματα στο νεκροτομείο (της ανατολικής πόλης) του Ντονέτσκ», τονίζει η κυβέρνηση κατηγορώντας ειδικούς «με έντονη ρωσική προφορά, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα διενεργήσουν αυτοί τις νεκροψίες. Οι τρομοκράτες αναζητούν επίσης μέσα μεταφοράς μεγάλης χωρητικότητας προκειμένου να μεταφέρουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στη Ρωσία», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε ακόμα τους αυτονομιστές ότι κλέβουν κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες και χρήματα από τα συντρίμμια του αεροπλάνου που καταρρίφθηκε από πύραυλο όπως όλα δείχνουν, σκοτώνοντας 298 άτομα που ταξίδευαν από το Αμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ.

Μάλιστα, οι καταγγελίες που φτάνουν στο Κίεβο είναι τόσες πολλές, που η κυβέρνηση ζήτησε από τους συγγενείς των θυμάτων να ακυρώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες.