​Με τις ισραηλινές δυνάμεις να συνεχίζουν και το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο τη στρατιωτική πίεση, εντείνοντας τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά τις τελευταίες ώρες και πλέον ξεπερνούν τους 300 στις περίπου δύο εβδομάδες των συγκρούσεων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να στοχεύουν τα σημεία στα οποία οι Παλαιστίνιοι μαχητές φυλάσσουν τις ρουκέτες, αλλά αυτοί που πληρώνουν το ανελέητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας είναι οι άμαχοι, που αποτελούν το 80% των θυμάτων και ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες.

Παλ��ιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 65 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 ήταν κάτω από την ηλικία των 18 ετών, σκοτώθηκαν από την έναρξη των ισραηλινών χερσαίων επιχειρήσεων στην Λωρίδα της Γάζας τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τουλάχιστον 2.200 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων στις 8 Ιουλίου.

Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζα υπάρχουν μαζικές διακοπές ρεύματος και όπως έγινε γνωστό το 70% των περιοχών είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ταυτόχρονα τα αποθέματα νερού μειώνονται δραματικά ενώ οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων που υπάρχουν στη Γάζα υπέ��τησαν σοβαρές ζημιές από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και απειλούν τη δημόσια υγεία.