​Σε εκεχειρία μεταξύ των αντ��μαχόμενων πλευρών στην ανατολική Ουκρανία καλεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που αυτονομιστές και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την κατάρριψη της πτήσης MH17 και η Δύση στρέφεται κατά της Ρωσίας για την προμήθεια όπλων στους φιλορώσους.

«Θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό άμεσες συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», είπε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Με μεγάλη ανησυχία και λύπη παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία. Είναι φοβερό, μια τραγωδία», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίο ελπίζει να καταφέρει να επιλύσει οριστικά την κρίση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή, ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, όπως ζητούν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι, όμως πρόσθεσε ότι οι αντάρτες θα επιτρέψουν στους διεθνείς ερευνητές την πρόσβαση στο σημείο της τραγωδίας.

Παράλληλα σε ότι αφορά τα μαύρα κουτιά του Boeing 777 το ένα από αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στη Μόσχα για εξέταση, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για συγκάλυψη.