​Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο αεροδρόμιο Σκίπχολ της Ολλανδίας, καθώς και στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με τους συγγενείς των θυμάτων του Boeing 777 να θρηνούν για τους δικούς τους ανθρώπους. 295 άνθρωποι έφυγαν από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, αλλά... δεν έφτασαν ποτέ.

b9_492_355.jpg
«Το μόνο που σας ζητάμε είναι η λίστα με τα ονόματα των επιβατών» λένε. Ο πόνος τους είναι αβάσταχτος.

0IO7FIUP.jpg
Το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 280 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα κατέπεσε στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με το Κίεβο να κατηγορεί τους φιλορώσους αποσχιστές για την κατάρριψη του, ενώ από την πλευρά τους οι αποσχιστές κα��ηγορούν τις ουκρανικές δυνάμεις ότι ευθύνονται για τη συντριβή.

B683UCQY.jpg
Από την συντριβή δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώματα και συντρίμμια διάσπαρτα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων.

Η συντριβή του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες.

Ποιος είναι ο Ιγκόρ Γκίρκιν που ισχυρίζεται ότι έριξε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών

Μόλις λίγη ώρα μετά την φονική πτώση του Boeing 777 κοντά στην ανατολική Ουκρανία, ο αυτοανακηρυχθείς υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ιγκόρ Γκίρκιν, ισχυρίστηκε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο ότι αυτός κατέρριψε το αεροσκάφος.

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, είναι γνωστός στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών με το όνομα Στρέλκοφ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής Kyiv Post ανήρτησε το προσωπικό του προφίλ σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης: «Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Τόρεζ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας».

Η είδηση ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης προπαγανδιστική δράση ΜΜΕ τόσο από την πλευρά της Ουκρανίας, όσο και από αυτή των φιλορώσων.

Από την πλευρά τους οι τελευταίοι συνεχίζουν να απορρίπτουν το σενάριο της κατάρριψης, ισχυριζόμενοι ότι δεν διαθέτουν οπλικά συστήματα που να μπορούν να βάλλουν στόχο σε απόσταση 10.000 μέτρα. Επισημαίνουν δε, ότι μόλις πριν λίγες ημέρες εγκαταστάθηκε στην περιοχή συστοιχία πυραύλων από τους Ουκρανούς, φωτογραφίζοντάς τους ως υπαίτιους για την κατάρριψη.

Τη ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ναζίμπ Ραζάκ, τόνισε πως: «Αν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν αμέσως στη δικαιοσύνη».
675UZKS0.jpg