​Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα το Κίεβο, κατηγορώντας την Μόσχα ότι στηρίζει τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία και ότι εμπλέκεται σε αεροπορική επιδρομή από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Όπως είπε ο κ. Ζβάριτς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, το θέμα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συνομιλιών των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. που θα συνεδριάσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Από το Στρασβούργο, ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, επιβεβαίωσε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στην αυριανή σύνοδο κορυφής «θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση» που διαμορφώνεται στην Ουκρανία και «εάν χρειάζεται, θα λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία και για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη στην πόλη Σνίζνε, κοντά στα σύνορα.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 12 διαμερίσματα. Ηγέτης των φιλορώσων αποσχιστών δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ότι οι νεκροί φτάνουν στους 10 και επέρριψε την ευθύνη σε ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.