​Το «φυσάει και δεν κρυώνει», ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντείβιντ Κάμερον, ο οποίος μέσα σε λίγες μέρες είδε δύο σημαντικούς του συνεργάτες να αποχωρούν από το «πλευρό» του.

Η αρχή έγινε με το πρώην «δεξί» του χέρι, Άντι Κόλσον, ο οποίος μπήκε στη φυλακή για υποκλοπές, ενώ στη συνέχεια ο «καλός του φίλος» και Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε την παραίτηση του.

Ο ίδιος σε ανακοίνωση του, το βράδυ της Δευτέρας, παραιτήθηκε από την θέση του ενώ ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές της Βρετανίας, αφήνοντας έτσι στον «αέρα», τον Κάμερον.

«Απόψε παραιτούμαι ως υπουργός Εξωτερικών έπειτα από τέσσερα χρόνια που τέλεσα ως Επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων. Δεν θα σταθώ ως βουλευτής στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015, μετά από 26 χρόνια ως βουλευτής. Από τον Μάιο του 2015 και μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην πολιτική, θα ήθελα να τολμήσω πράγματα που πάντα ήθελα να κάνω», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, αρκέστηκε στο να εκφράσει τον σεβασμό του στο πρόσωπο του Χέιγκ, λέγοντας ότι επιτέλεσε «καθοδηγητικό ρόλο για μια ολόκληρη γενιά», ενώ τον χαρακτήρισε ως «έμπιστο συνεργάτη, σοφό σύμβουλο και καλό φίλο».