​Νέες αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό άρχισε εκ νέου το Ισραήλ το πρωί εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ενώ οι διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία δεν εισακούονται. Τουλάχιστον 172 παλαιστίνιοι, συνολικά, έχουν χάσει τη ζωή τους.

8η μέρα των βομβαρδισμών και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ενώ πάνω από 1200 έχουν τραυματιστεί.

Χιλιάδες άνθρωποι στη βόρεια λωρίδα της Γάζας μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μαζεύουν τα υπάρχοντα τους και αναχωρούν. 12 ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν το Ισραήλ και 7 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Το εφιαλτικό σενάριο για το Ισραήλ θα ήταν η Χαμάς ή άλλος εχθρός να εξοπλιστεί με πυραύλους cruise που μπορούν να κάνουν ελιγμό και να αποφύγουν τους πυραύλους αναχαίτισης.

Ο στρατός του Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο εδάφους αέρος για να εξουδετερώσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την παράκτια πόλη Ασντότ. Την ίδια ώρα πολωνικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από Πολωνία προς Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στη Λάρνακα αφού οι ισραηλινές αρχές προειδοποίησαν τον πιλότο ότι υπάρχει κίνδυνος ρίψης ρουκετών από τον Λίβανο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εμφανίζονται ένα βήμα πριν από τη χερσαία επίθεση στη Γάζα παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση.

Την ώρα που ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πιέζει το Ισραήλ να επιδείξει ηρεμία με την ελπίδα κατάπαυσης του πυρός, στο Παρίσι δυο εβραϊκές συναγωγές δέχτηκαν επίθεση όταν διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων έλαβαν βίαιο χαρακτήρα.

Η αστυνομία και οι εθελοντές εμπόδισαν τους διαδηλωτές, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων για να διαλυθεί το πλήθος. Συνελήφθησαν επτά άτομα.