​Σάλος ξέσπασε μετά το ρεπορτάζ που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, στο οποίο μια γυναίκα που εμφανίζεται ως Ουκρανή πρόσφυγας δηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «σταύρωσαν» δημοσίως ένα 3χρονο αγοράκι στο Σλοβιάνσκ.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το συμβάν έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του Σλοβιάνσκ «μπροστά σε γυναίκες, κορίτσια και ηλικιωμένους», αφού τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το πρώην προπύργιο των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών.

Το επεισόδιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία άλλη πηγή. Αντίθετα οι μαρτυρίες κατοίκων που διαψεύδουν το ρεπορτάζ έχουν αυξηθεί μετά την μετάδοσή του.

1405346784071_wps_1_Photo_taken_on_July_14_20 (1).jpg
Το τηλεοπτικό δίκτυο Πέρβιι Κανάλ (Πρώτο Κανάλι), που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, παρουσίασε τα γεγονότα ως αληθή, χωρίς όμως να δίνει την ημερομηνία που συνέβησαν ή να τα επιβεβαιώνει από άλλη πηγή.

Μετά τη μετάδοση του ρεπορτάζ αυτού οι επικρίσεις εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου έχουν αυξηθεί.

«Αυτό ξεπερνά τα όρια του κακού. Είμαι σε κατάσταση σοκ», δήλωσε η Γκαλίνα Τιμτσένκο, πρώην διευθύντρια σύνταξης του ειδησεογραφικού ιστότοπου Lentra.ru, γνωστού για την κάλυψη της δράσης της ρωσικής αντιπολίτευσης.

1405346786902_wps_2_Photo_taken_on_July_14_20.jpg
«Κανένα γεγονός δεν έχει επαληθευτεί. Πρόκειται για μια κ��τάφωρη παραβίαση της επαγγελματικής ηθικής», συνέχισε η ίδια.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείο Εσωτερικών Νατάλια Στατίβκο κατήγγειλε «ένα χονδροειδές ψέμα».