​Ένα συγκλονιστι��ό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου με τη διάσωση ενός μωρού δύο μηνών από τα χαλάσματα, 16 ώρες μετά από έναν βομβαρδισμό στο νότιο Χαλέπι!

Ομάδα διασωστών που εργάζεται στην περιοχή, σε μια ζώνη που ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες κατάφερε να γλιτώσει ένα βρέφος από βέβαιο θάνατο.

«Μετά από 16 ώρες προσπαθειών κάτω από δύσκολες συνθήκες η πολιτική άμυνα του Ανσάρι (συνοικία στο νότιο Χαλέπι) διέσωσε ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών καθώς και τη μητέρα του, που έχει τραυματιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα αυτή.

Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, διακρίνεται ένας άνδρας που προσπαθεί να τραβήξει ένα κεφαλάκι μέσα από τα χαλάσματα. Κατόπιν ακούγονται κλάματα μωρού και ο διασώστης καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη.

Ο άνδρας χαμογελάει κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων που φωνάζουν: «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Να σημειωθεί ότι το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό της «Πολιτικής Προστασίας του Χαλεπίου» η οποία δηλώνει ότι είναι μια ομάδα εθελοντών που παρέχει βοήθεια στους αμάχους στις «απελευθερωμένες ζώνες» της πόλης αυτής, σε εκείνες δηλαδή που δεν ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι ανατολικοί τομείς του Χαλεπίου υφίστανται σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, εκτοξεύ��υν βλήματα όλμων στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το Χαλέπι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.

Το βίντεο που θα δείτε ''ξύπνησε'' μνήμες από τον σεισμό στην Τουρκία όπου και τότε οι διασώστες είχαν ανασύρει ένα μωρό 14 ημερών από τα συντρίμμια!