​Μετά την «ξεκαρδιστική» απολογία o γιαπωνέζος βουλευτής, Ριουτάρο Νονομούρα, που προκάλεσε αίσθηση σε όλον τον κόσμο καθώς έκλαιγε και οδυρόταν επί τρεις ώρες σε συνέντευξη Τύπου προσπαθώντας να δείξει ότι αδίκως τον κατηγορούν για διαφθορά υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του!

«Τα πολιτικά κόμματα κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του», ανέφερε ένας αξιωματούχος του περιφερειακού συμβουλίου του Χιόγκο, το οποίο έκανε δεκτή την παραίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου ο 47χρονος έδωσε ρεσιτάλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κόμπε για να εξηγήσει πώς ξόδεψε 30.000 ευρώ για διάφορα ταξίδια και επισκέψεις του σε λουτρά.

Η «συγγνώμη» του όμως, αντί για μια σοβαρή και σεμνή παρουσίαση, όπως συνηθίζεται στην Ιαπωνία, μετατράπηκε σε τρίωρο «σόου» στο οποίο ο Νονομούρα, χτυπώντας γροθιές στο τραπέζι, έκλαιγε και ωρυόταν, ενώπιον των έκπλητων δημοσιογράφων που δεν ήξεραν αν έπρεπε να τον λυπηθούν ή να βάλουν τα γέλια.

Το βίντεο με την «παράσταση» έκανε τον γύρο του διαδικτύου μετατρέποντας τον 47χρονο άσημο πολιτικό σε διάσημο μέσα σε λίγες ώρες.

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα: στο περιφερειακό συμβούλιο κατατέθηκαν 4.000 αιτήματα αγανακτισμένων εκλογέων που ζητούσαν να επιστρέψει ο Νονομούρα τα χρήματα.

Η έρευνα που συνεχίζεται έδειξε ότι το ποσό που χρησιμοποίησε ο γιαπωνέζος πολιτικός για τη διασκέδασή του ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.