​Μια συνομιλία του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, με το γνωστό «γεράκι» της εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ, έχει δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Η συνομιλία η οποία δημοσιοποιήθηκε από το «Vanity Fair», υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 1971 και αποκαλύπτει τις απαρχαιωμένες απόψεις του Νίξον.

Πιο συγκεκριμένα, στον διάλογο αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους με τα εξής: «Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, είμαι πολύ ανεκτικός με τους ομοφυλόφιλους. Έχουν, όμως, ένα πρόβλημα: γεννιούνται έτσι. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Όταν λέω ότι γεννιόμαστε με αυτόν τον τρόπο, εννοώ πως η τάση υπάρχει. Αυτοί, όμως, που οδηγούν τα παιδιά προς αυτή την πλευρά είναι οι ηγέτες των προσκόπων, οι δάσκαλοι και οι χριστιανικές αδελφότητες».

«Μόλις μια κοινωνία καταληφθεί από έναν γκέι ηγέτη, η ζωτικότητα βγαίνει εκτός της κοινωνίας αυτής. Δεν σκοπεύω να μπω στη διαδικασία και να ασχοληθώ μαζί τους. Είναι πολύ μακριά από εμένα αυτές οι καταστάσεις. Από την άλλη δεν μπορώ να βλέπω τη δημόσια τηλεόραση να δοξάζει την ομοφυλοφιλία».

Την ίδια στιγμή, την οργή πολλών έχει προκαλέσει η αναφορά του ίδιου στον Αριστοτέλη και τον Σωκράτη, της αρχαίας Ελλάδας, που δεν διστάζει να τους χαρακτηρίσει ομοφυλόφιλους αλλά και υπαίτιους για την καταστροφή της χώρας.

«Ο Αριστοτέλης ήταν γκέι, ο Σωκράτης ήταν γκέι, έτσι καταστράφηκαν οι Έλληνες. Στη Ρώμη οι τελευταίες έξι αυτοκράτορες ήταν αδερφές. Τα ναρκωτικά, η ομοφυλοφιλία και η ανηθικότητα είναι αυτές που καταστρέφουν τις κοινωνίες.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το 2011 εκδόθηκε μια βιογραφία του Νίξον στην οποία υπήρχαν υπόνοιες πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε «ιδιαίτερες» σχέσεις με τον έμπιστο συνεργάτη του Τσαρλς Ρεμπόζο!