​Όταν ο γιος της Φρέντα Κάρτερ, πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο στην ηλικία των 33 ετών, εκείνη και ο σύζυγός της, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, ώστε να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

kardia1.jpg

Τότε το μόνο που γνώριζε ήταν ότι την καρδιά του γιου της, πήρε ένας έφηβος, ο Σκοτ, όμως δεν είχε μάθει τίποτα περισσότερο για εκείνον.

Η μοίρα βέβαια παίζει παράξενα παιχνίδια και έξι χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης τελετής για τους δωρητές οργάνων, συνάντησε τον Σκοτ και αμέσως κατάλαβε, χωρίς να του μιλήσει, ότι είναι ο άνθρωπος στο στήθος του οποίου χτυπά η καρδιά του γιου της.

kardia2.jpg

«Γύρισα στον άνδρα μου και του είπα: “έχει την καρδιά του Τζον μας”. Κάτι μέσα μου, έλεγε ότι είναι αυτός. Απλά το ήξερα», είπε.

Η οικογένεια του Τζον πάντα ήθελε να μάθει ποιος είναι ο άνθρωπος που πήρε την καρδιά του γιου τους, όμως η αυστηρή νομοθεσία για τις μεταμοσχεύσεις, δε�� το επέτρεπε. Η ζωή όμως τελικά τους έφερε κοντά.

kardia3.jpg

Όταν άκουσε τον Σκοτ κατά τη διάρκεια εκείνης της τελετής να μιλά για την περιπέτειά του και πως απόκτησε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, η Φρέντα ταράχτηκε, αφού συνειδητοποίησε ότι το ένστικτό της δεν ήταν λάθος.

kardia4.jpg

Κάποιες νοσοκόμες που ήταν κοντά της κατάλαβαν ότι ήταν ταραγμένη και όταν εκείνη τους είπε τον λόγο, αποφάσισαν να πάνε και να ρωτήσουν τον Σκοτ αν θα ήθελε να συναντήσει την οικογένεια του Τζον.

Κι εκείνος φυσικά ενθουσιάστηκε, ενώ δεν έκρυψε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στη Φρέντα και τον σύζυγό της.

kardia5.jpg

«Είχα μείνει άφωνη. Ο Σκοτ με πλησίασε, άνοιξε τα χέρια του και με αγκάλιασε. Μου είπε ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων και με άφησε να νιώσω την καρδιά του γιου μου. Μόνο αυτό ήθελα», είπε η γυναίκα.

kardia6.jpg

Προς το παρόν οι δυο τους επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου και επιστολών, όμως στις προθέσεις τους είναι να αναπτύξουν μια πιο στενή σχέση.