​Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απέφυγαν σήμερα να σχολιάσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας Γερμανός διπλός πράκτορας εργαζόταν για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο διαβεβαίωσαν ότι θα συνεργαστούν με το Βερολίνο για να λύσουν τη διαφορά τους.

«Θα συνεργαστούμε με τους Γερμανούς για να λύσουμε αυτό το ζήτημα με τον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λ��υκού Οίκου Τζος Έρνεστ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να μιλήσει για ένα θέμα που αφορά τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε παλαιότερη ανάρτηση στο star.gr, ο διπλός πράκτορας φέρεται να εργαζόταν για τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND. Συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη με την κατηγορία ότι από το 2012 συνεργαζόταν με την αμερικανική CIA και είχε παραδώσει περισσότερα από 200 έγγραφα στους Αμερικανούς.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «σοβαρή» αυτήν την υπόθεση.

Ο Έρνεστ πάντως, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο, είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ στενές και «��διαίτερα σημαντικές» καθώς «βασίζονται στον (αμοιβαίο) σεβασμό, τις δεκαετίες συνεργασίας και τις κοινές αξίες».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ δεν αναφέρθηκαν στο θέμα του διπλού πράκτορα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Πέμπτη, για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο δοκιμάστηκαν και πάλι πριν από μερικούς μήνες, όταν αποκαλύφθηκε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατασκόπευε το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου.