​Την Δευτέρα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, υπέγραψε την νομιμοποίηση της χρήσης αλλά και της πώλησης της κάνναβης, μόνο για ιατρικούς λόγους.

«Είμαστε εδώ για να βοηθούμε τους ανθρώπους και, αν υπάρχει μια ιατρική πρόοδος, θέλουμε να μπορούν να επωφεληθούν απ' αυτή οι Νεοϋορκέζοι».

Ο συγκεκριμένος νόμος τονίζει ότι η διάθεση της κάνναβης θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένους ιατρούς, και θα αφορά αποκλειστικά ανθρώπους, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως: καρκίνο, HIV, σκλήρυνση κατά πλάκας, τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, επιληψία κ.α.

Μόνο σε πέντε επιχειρήσεις θα επιτραπεί να καλλιεργούν κάνναβη και να την διαθέτουν στην Πολιτεία, σε συνολικά 20 ιδρύματα. Το ναρκωτικό δεν θα μπορεί να καπνίζεται ενώ οι δόσεις θα είναι περιορισμένες και οι μέρες της θεραπείας δεν θα ξεπερνούν τις 30.

Συνολικά 23 αμερικανικές Πολιτείες, ανάμεσα τους και η Ουάσινγκτον επιτρέπουν την ιατρική μαριχουάνα, με περισσότερους ή λιγότερους περιορισμούς, ενώ ορισμένες από αυτές επιτρέπουν στους άρρωστους να καλλιεργούν μερικά φυτά.