​Οι αρχές της Ιαπωνίας συνέστησαν στους κατοίκους των νότιων νησιών χώρας να είναι στη μέγιστη εγρήγορση νωρίς την Τρίτη καθώς πλησιάζει στην περιοχή τους ο ισχυρός τυφώνας Νεογκούρι. Συνολικά 500.000 άνθρωποι δέχτηκαν συστάσεις να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο τυφώνας έχει υποβαθμιστεί μεν από την κατηγορία του «σούπερ τυφώνα» αλλά παραμένει ισχυρότατος: Η δύναμή του θα είναι μεγαλύτερη καθώς περνά από την Οκινάουα, ενώ οι μετεωρολογικές υπηρεσίες έχουν επίσης προειδοποιήσει για σφοδρές βροχοπτώσεις και κίνδυνο πλημμυρών και στο Κιούσου.

Ο Νεογκούρι, ο όγδοος τυφώνας στην περιοχή φέτος, βρισκόταν σε απόσταση 90 χιλιομέτρων ανατολικά του νησιού Μιγιάκο νωρίς το πρωί της Τρίτης κινούμενος βόρεια με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο τυφώνας είχε μέγιστη ισχύ συνεχών ανέμων 180 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές που φτάνουν τα 252 χιλιόμετρα ανά ώρα σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπων��ας που αναμένει κύματα ύψους ως και 14 μέτρα.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού ο Νεογκούρι αναμένεται να διασχίσει σχεδόν όλη την Ιαπωνία από το νότο προς το βορρά και από δυτικά προς ανατολικά καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.