​Σάλος έχει προκληθεί με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Al Jazeera, σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε πέντε ορόφους του εμπορικού κέντρου Bukit Timah οι βιτρίνες έχουν ζωντανές κούκλες, οι οποίες σιδερώνουν και αλλάζουν πάνες σε πλαστικά μωρά.

discount1.jpg
Οι γυναίκες αυτές, κατάγονται από τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και τη Μιανμάρ και αποτελούν εκθέματα για τους υποψήφιους εργοδότες τους, σε μια ντροπιαστική αγορά.

discount8.jpg

Σαν να μην έφτανε αυτό, το εξοργιστικό θέαμα το συνοδεύουν αφίσες, οι οποίες γράφουν «Καμαριέρες» και «Προσφορές σε… οικιακές βοηθούς».

discount2.jpg
Το πρακτορείο που τις διαθέτει διαβεβαιώνει τους πελάτες για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα τους, κάνοντας λόγο και για... «ειδικές εκπτώσεις».

discount7.jpg

Εκείνες, πάνω στην απελπισία τους για να βρουν δουλειά, κάθονται και σε αναπηρικά καροτσάκια με άλλες να τις φροντίζουν για να δείξουν ότι είναι κατάλληλες και για την περιποίηση ηλικιωμένων.

discount3.jpg
Την ίδια στιγμή, σε οργανισμούς στις Φιλιππίνες έχουν γίνει διάφορα παράπονα, τα οποία αναφέρουν ότι οι γυναίκες αυτές υποσιτίζονται, καθώς τα πρακτορεία τους δίνουν όσο φαγητό χρειάζονται απλά για να επιβιώσουν.

discount6.jpg

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για μια βιομηχ��νία εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία παίρνει τις εργάτριες από το αεροδρόμιο, με το που φτάσουν δηλαδή στη χώρα και τις μεταφέρει κατευθείαν σε εμπορικά κέντρα.

discount4.jpg
Με διαφημίσεις του στυλ: «Χωρίς ρεπό, ο χαμηλότερος μισθός», οι γυναίκες αυτές λέγεται ότι αν δεν εκπληρώσουν σωστά την εργασία τους, πληρώνουν πρόστιμο στο πρακτορείο τους.

Και όλα αυτά την ώρα που διάφοροι εκπρόσωποι σωματ��ίων εργαζόμενων κάνουν λόγο και για κακοποίηση.

discount5.jpg