​Ένα βήμα προς την επανάληψη της εκεχειρίας έκαναν το βράδυ της Τετάρτης Ρωσία και Ουκρανία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν σή��ερα στ�� Βερολίνο να προχωρήσουν το Σαββατοκύριακο σε συνομιλίες μαζί και με τους φιλορώσους αποσχιστές προκειμένου να επιτύχουν νέα εκεχειρία.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη δέσμευση για κατάπαυση του πυρός» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν και τον Γάλλο Λοράν Φαμπιούς.

Ο ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι τέσσερις υπουργοί συμφώνησαν «στην ανάγκη να συμφωνηθούν γρήγορα οι όροι για μία σταθερή, μακροπρόθεσμη εκεχειρία».

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν ανέφερε ότι η αποκλιμάκωση της κρίσης θα καταστεί δυνατή όταν τηρηθεί στο σύνολό του το ειρηνευτικό σχέδιο που συνέταξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ενώ την αισιοδοξία του εξέφρασε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς αναφέροντας ότι οι συνομιλίες για την Ουκρανία που έγιναν στο Βερολίνο θα μπορούσαν να συνοψιστούν με την έκφραση «αποστολή εξετελέσθη».