​Ένας 12χρονος μαθητής γυμνασίου από το Τενεσί δημιούργησε μια πατέντα που μπορεί να σώσει πάρα πολλά παιδάκια από το να πεθάνουν μέσα στο αυτοκίνητο αν τα ξεχάσουν εκεί οι γονείς τους.

agori1.jpg

Ο Άντριου Πέλχαμ δημιούργησε το E-Z Baby Saver, που αποτελείται από λαστιχάκια και πολύχρωμη κολλητική ταινία, όταν ήταν στην Έκτη Δημοτικού.

Το E-Z Baby Saver εφαρμόζεται στην πίσω πλευρά του καθίσματος του οδηγού και στην πόρτα του, οπότε όταν ένας γονιός πάει να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς να πάρει το παιδί του, βλέπει το γκατζετάκι και θυμάται ότι δεν είναι μόνος του μέσα στο όχημα.

agori2.jpg

Η… πατέντα του Άντριου φτιάχνεται από απλά υλικά που έχει οποιοσδήποτε στο σπίτι του και μάλιστα χάρισε στον 12χρονο το πρώτο βραβείο των 500 δολαρίων σε διαγωνισμό εφευρετικότητας.

agori3.jpg

Μετά τον διαγωνισμό μάλιστα, δέχθηκε πάρα πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ήθελαν να αγοράσουν την εφεύρεσή του. Ο ίδιος είναι πάρα πολύ περήφανος για το κατόρθωμά του και όπως λέει, ελπίζει να μην ακούσει ποτέ ξανά ότι ένα παιδάκι πέθανε αβοήθητο μέσα στο αυτοκίνητο από υπερθερμία.