​Σε κλίμα οδύνης κηδεύονται οι τρεις ισραηλινοί έφηβοι που βρέθηκαν δολοφονημένοι τη Δευτέρα. Μάλιστα όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, οι νεαροί ηλικίας 16- 19 ετών, είχαν εξαφανιστεί από την Δυτική Όχθη, πριν από 18 μέρες.

Τα τρία αγόρια θα ταφούν πλάι - πλάι στην πόλη Μόντι-ιν του Ισραήλ. Την Τρίτη νεκρώσιμες ακολουθίες τελέστηκαν έξω από τα σπίτια του 16χρονου Γκιλάντ Σαάρ του αμερικανο-ισραηλινού Ναφτάλι Φρένκελ -επίσης 16 ετών- και του 19χρονου Εϊγιάλ Γιφρά.

«Δεν υπήρξε ένδειξη ενότητας σαν κι αυτή στο Ισραήλ εδώ και χρόνια» είπε ο πατέρας του Φρένκελ, Αβραάμ. Δίπλα του, η σορός του γιου του ήταν καλυμμένη με την ισραηλινή σημαία.

«Θα μάθουμε να τραγουδάμε χωρίς εσένα, αλλά θα ακούμε πάντα τη φωνή σου μέσα μας» είπε η μητέρα του Ναφτάλι, Ραχέλ.

Την ίδια ώρα, αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το Ισραήλ, ενώ δύο Παλαιστίνιοι δέχθηκαν επίθεση στην Ιερουσαλήμ. Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ζητά να οργανωθεί στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας.

Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επιδείξουν «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Σε αυτοσυγκράτηση κάλεσε επίσης η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ.