​Μια δημοσκόπηση που έγινε για την Ιταλική δημόσια τηλεόραση δείχνει το «γκελ» που έχει στον λαό ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι.

Το 57% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται απόλυτα τον «ισχυρό» άντρα της Ιταλίας, ενώ την κυβέρνηση του αντιθέτως την εμπιστεύεται μόλις το 40%.

Δεύτεροι και καταϊδρωμένοι ακολουθούν οι: Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντζελίνο Αλφάνο της Νέας Κεντροδεξιάς, συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 20%.

Στην τρίτη θέση είναι ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι με το 19% των Ιταλών να του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ τελευταίος στη λίστα βρίσκεται ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, κατακτώντας μόλις το 17% το λαού.

Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί είναι αρνητικοί σε ό,τι αφορά την γερουσία, αφού το 54% θεωρεί ότι θα έπρεπε να καταργηθεί και το 33% θέλει να αλλάξουν οι αρμοδιότητες της.

Όσον αφορά την νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, το 55% συμφωνεί με τον πρωθυπουργό και δηλώνει θετικό, το 20% θέλει τον περιορισμό των συμφώνων συμβίωσης μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια και το 15% είναι αντίθετο στην όλη ιδέα.