​Η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται ότι έχει προκαλέσει την οργή των Βρετανών, μετά την απόφαση της να στηρίξει τον διορισμό του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, στην προεδρία της Κομισιόν.

Η γνωστή βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», σε άρθρο της τα «χώνει» στη Μέρκελ, που δεν στήριξε την υποψηφιότητα, του πρωθυπουργού της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ δεν διστάζει να την χαρακτηρίσει «μαύρη χήρα» και «γυναίκα αράχνη».

«Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόδωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό, παρόλο που και η ίδια είχε τους δικούς της ενδοιασμούς για τον πότη, πρώην κλειδοκράτορα του Λουξεμβούργου, γιατί έβαλε την δική της πολιτική ζώνη ασφαλείας πάνω από την συμμαχία του Βερολίνου με το Λονδίνο ή την πίστη της στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Κάμερον», σχολιάζε��.

Μάλιστα, τονίζει ότι η ταπεινωτική ήττα του πρωθυπουργού της χώρας θα είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που έδειξε στη «μαύρη χήρα» της Γερμανίας.

Στη πατρίδα της, καταλήγει η εφημερίδα, ότι τα τοπικά μέσα την έχουν χαρακτηρίσει «γυναίκα αράχνη», αφού εκμεταλλεύεται τους συνεργάτες της και στη συνέχεια, τους απομακρύνει!