Θέμα ωρών είναι πλέον η εκλογή του Ζαν Κλοντ ��ιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν καθώς το τελευταίο εμπόδιο, οι αντιρρήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον, ξεπεράστηκε το πρωί της Πέμπτης και πλέον είναι τυπικό θέμα η όλη διαδικασία.

Η εκλογή του θα γίνει μετά από ψηφοφορία που θα λάβει χώρα είτε σήμερα το βράδυ, είτε το αργότερο αύριο το πρωί.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται σκληρό παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων και τις άλλες θέσεις αξιωματούχων της Ένωσης που λήγουν έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιταλός σοσιαλιστής, Ρομπέρτο Γκολτιέρι, προαλείφεται για τη θέση του προέδρου της επιτροπής οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που φέρεται να αποτέλεσε προϊόν συναλλαγής μεταξύ του Ματέο Ρέντσι (που στην αρχή αντι��άχθηκε στην υποψηφιότητα Γιούνκερ) και της Άνγκελα Μέρκελ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μόνο πρόβλημα της Άνγκελα Μέρκελ αυτή τη στιγμή είναι το που και πως θα παρακολουθήσει τους αγώνες του Μουντιάλ μεσούσης της Συνόδου σήμερα το βράδυ.

Θέμα για το οποίο η ίδια και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πολλές φορές έχουν δημιουργήσει διπλωματικά επεισόδια, ως γνωστοί ποδοσφαιρόφιλοι!