​Η ιστορία του Μπουμπάρακ Μπάλα από τη Νιγηρία είναι απίστευτη καθώς ο 29χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την οικογένειά του!

Ο νεαρός, ο οποίος είναι χημικός μηχανικός και ζει στην βόρεια Νιγηρία, στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο που από το 2000 έχει υιοθετήσει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο, ανεβαίνει τον προσωπικό του Γολγοθά, διότι δήλωσε ότι δεν πιστεύει στον Θεό.

Η οικογένεια του Μουμπάρακ τον κατηγορεί για «αποστασία» από τη μουσουλμανική πίστη, που με βάση τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο.

Ο Μοχάμαντ Σέχου Μπέλο, ο δικηγόρος του 29χρονου, δήλωσε ότι ο πατέρας του πελάτη του, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, τον έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική, παρά τη θέλησή του.

«Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι προς το παρόν Μπάλα χρειάζεται ψυχιατρική θεραπεία. Όμως εκείνος επιμένει ότι είναι μια χαρά και ότι τα φάρμακα που του χορηγούν τον αρρωσταίνουν», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος είπε ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να πετύχει την απελευθέρωση του Μουμπάρακ από το νοσοκομείο. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται επίσης από τη Διεθνή Ένωση Ανθρωπιστικών Μελετών και Ηθικής.

Μάλιστα, ο πατέρας του 29χρονου επιμένει ότι θα συνεχίσει να έχει υπό κράτηση τον γιο του μέχρι να ολοκληρωθούν οι θεραπείες και να «γιατρευτεί» ο αθεϊσμός του, ενώ η μητέρα του, η οποία βοήθησε στο να βγει στη δημοσιότητα η ιστορία, έχει ήδη εκδιωχθεί από την οικογένεια.

Η γυναίκα αυτή έβαλε κρυφά στην κλινική ένα τηλέφωνο που μπορούσε να στείλει και email και με αυτόν τον τρόπο ο Μουμπάρακ έβγαλε τη φωτογραφία του στο κρεβάτι και την έστειλε στον δικηγόρο του.