​Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνδυάσει τη Γαλλική Ριβιέρα ή αλλιώς τη περίφημη Côte d’Azur (Κυανή Ακτή), με πολυτελή θέρετρα όπως τις Κάννες, το Μονακό-Μόντε Κάρλο και το Σαν Τροπέ. Η Νότια Γαλλία όμως δεν έχει μόνο αυτές τις περιοχές να δει κανείς. Αντίθετα, διαθέτει και επίγειους ορεινούς παραδείσους!

Στις μεσογειακές ακτές της νοτιοανατολικής γωνίας της Γαλλίας βρίσκονται τα γοητευτικά χωριά στην κορυφή του λόφου – 120 στον αριθμό!

Σκαρφαλωμένα πάνω σε καταπράσινα υψώματα, τα χωριά αυτά συνδυάζουν τη γοητεία της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στα βουνά. Τα περισσότερα χωριά προέκυψαν κατά τη διάρκεια του 12ου και του 13ου αιώνα, όταν οι αγρότες που ζούσαν στις παράκτιες πόλεις κατέφυγαν στην ενδοχώρα των λόφων όπου θα μπορούσαν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τους πειρατές και τις ληστρικές επιδρομές στρατών. Μετά από μια μεταπολεμική περίοδο εγκατάλειψης, τα χωριά απέκτησαν και πάλι ζωή, όταν οι κάτοικοι ανακαίνισαν τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, ενώ μπουτίκ και γκαλερί δημιουργήθηκαν στην περιοχή. Σήμερα αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών όλον το χρόνο!

Δείτε τα ωραιότερα:

1. Peillon

1.jpg

1!.jpg

2. Saorge

2.jpg
2!.jpg

3. Eze

3.jpg

3!.jpg

4. Gourdon

4.jpg

4!.jpg

5. Sainte Agnes

5.jpg


5!.jpg

6. Tourrettes sur Loup

6.jpg


6!.jpg