​Ένα αρκετά πρωτότυπο οδοιπορικό κάνει ο Μπαπτίστ Ντιμπανσέ από την Γαλλία, ο οποίος ξεκίνησε να διασχίζει διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις με το ποδήλατό του και να τρώει μόνο φαγητά που βρίσκει πεταμένα στα σκουπίδια!

baptiste-dubanchet1.jpg
Ο ίδιος δήλωσε σε γαλλική ιστοσελίδα ότι: «θέλω να τρώω σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μόνο το φαγητό που πετούν στον σκουπιδοτενεκέ τα ξενοδοχεία, τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα, για να δείξω πόσο φαγητό πηγαίνει χαμένο».

baptiste-dubanchet-2.jpg
Ο λόγος που σκέφτηκε να το κάνει ήταν για να καταγγείλει τη σπατάλη τροφίμων στον αναπτυγμένο κόσμο, ύστερα από διάφορα ταξίδια που έκανε στην Κολομβία, στη Νοτιανατολική Ασία και στην Ταϊτή. «Ήμουν πλούσιος σε φτωχές χώρες», λέει. «Πολλοί άνθρωποι εκεί είναι πάμπτωχοι». Αποφάσισε μάλιστα να κάνει φέτος αυτό το οδοιπορικό επειδή το Ευρωκοινοβούλιο ανακήρυξε το 2014 ευρωπαϊκό έτος κατά της σπατάλης τροφίμων.

food1_0.jpg
Ο Γάλλος ακτιβιστής ξεκίνησε στις 15 Απριλίου κι έχει ήδη διασχίσει το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Τσεχία.

Ο τελικός προορισμός του θα είναι η Βαρσοβία, η πρωτεύουσα της Πολωνίας, στην οποία φιλοδοξεί να φτάσει σε δυο εβδομάδες.

food2_4.jpg
Μάλιστα, κάθε φορά που φτάνει σε μια καινούργια πόλη, πηγαίνει σε φούρνους και σούπερ μάρκετ και ζητά να του δώσουν φαγητό που προορίζεται για τα σκουπίδια. Όμως, μόνο ο ένας στους 10 δέχεται να το κάνει.

Όπως ο ίδιος είπε η πιο δύσκολη χώρα, μέχρι στιγμής, ήταν η Τσεχία. Επισκέφθηκε καμιά 50αριά μέρη ώσπου να βρει κάποιο που να του δώσει να φάει. Τα μέρη, αντίθετα, που ήταν πιο ανοιχτά στο σχέδιό του ήταν τα γαλλικά σού��ερ μάρκετ, τα οποία τον εφοδίαζαν μετά χαράς με φαγητό που ήταν «για πέταμα».