​Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο, εν όψει της Ιταλικής προεδρίας της Ε.Ε την 1η Ιουλίου, ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, τα «έχωσε» σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη.

«Εμπιστευθήκαμε στο κοινό νόμισμα το στόχο της οικοδόμησης της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η Ευρώπη ζει σήμερα ένα μεγάλο δίλημμα μπροστά στο ερώτημα: τι είναι η Ευρώπη; Η Ευρώπη σήμερα είναι πλήξη- έχει κατακλυσθεί από αριθμούς και στερείται ψυχής.»

renzi470.png
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά, στις αρχές και στις κοινές αξίες που ενώνουν την Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η οικονομική σταθερότητα χωρίς ανάπτυξη καταντά… ακινησία. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι φοβάται πως οι υποστηρικτές των μέτρων της λιτότητας θα καταδικάσουν την Ευρώπη στη στασιμότητα.

«Η οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική που ακολουθείται μέχρι τώρα διαφύλαξε το ευρώ, αλλά δεν επέτρεψε την ανάπτυξη.»

renzi470b.png

Αναφερόμενος στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, δήλωσε ανήσυχος για τα υψηλά ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων, ενώ τα χαρακτήρισε «κουδούνι συναγερμού».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η Ιταλία κατά την διάρκεια της προεδρίας της στην Ε.Ε, θα παρουσιάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα, που ευελπιστεί ότι θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο της Ευρώπης και το οποίο θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017.

renzi470c.png