​Ελεύθερη θα αφεθεί σύμφωνα με τοπικά μέσα του Σουδάν η Μέριαμ Ιμπραχίμ, η γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί αλλαξοπίστησε και παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε.

«Το Εφετείο διέταξε την αποφυλάκιση της Μέριαμ και την ακύρωση της προηγούμενη απόφασης», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SUNA.

Οι δικηγόροι της γυναίκας, δήλωσαν στην εφημερίδα Telegraph, ότι δεν είχαν ακόμα ενημέρωση για την απόφαση του Εφετείου και ότι θα πήγαιναν στην φυλακή για να μάθουν εκεί τα ευχάριστα.

Αν μάλιστα ισχύουν τα όσα γράφουν τα τοπικά μέσα, τότε η Μέριαμ Ιμπραχίμ μπορεί να αποφυλακιστεί και σήμερα, ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως είχε γράψει το star.gr, η 27χρονη γυναίκα είχε καταδικαστεί σε θάνατο από δικαστήριο του Χαρτούμ στις 15 Μαΐου, όταν αρνήθηκε να αποκηρύξει τις χριστιανικές πεποιθήσεις της.

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ Μουσουλμάνα, αφού ο Μουσουλμάνος πατέρας της, είχε εγκαταλείψει την ίδια και την μητέρα της όταν ήταν έξι ετών και από τότε μεγάλωσε ως Χριστιανή Ορθόδοξη.

Παρ’ όλ’ αυτά το δικαστήριο έκρινε ότι εγκατέλειψε το Ισλάμ και την καταδίκασε σε θάνατο.

Όσο ήταν μάλιστα στη φυλακή γέννησε το δεύτερο παιδάκι της, ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει μαζί της στο κελί της και τον μόλις 22 μηνών γιο της.

Η υπόθεση της Μέριεμ προκάλεσε την διεθνή κατακραυγή με αρχηγούς κρατών και πολιτικούς να υπογράφουν ψήφισμα για την απελευθέρωσή της.

Πάντως, αν όντως η 27χρονη δικηγόρος αποφυλακιστεί, το σίγουρο είναι ότι όλη η οικογένεια θα εγκαταλείψει το Σουδάν και θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της αυτή την τραγική ιστορία.