​Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, αφού μετά τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον, ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αυταρχικός, έρχεται και η πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, να τον σχολιάσει με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Focus ανέφερε ότι η Μόσχα προσπαθεί να πείσει τις χώρες της Βαλτικής να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ με αν��άλλαγμα… φτηνό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά, αφού συνέκρινε την τακτική του, με την τακτική δύο… φασιστών, του Χίτλερ και του Στάλιν, οι οποίοι με τις επιλογές και τις στρατηγικές τους, στέρησαν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

«Χρησιμοποιεί την εθνικότητα ως πρόσχημα για να κατακτήσει εδάφη με στρατιωτικά μέσα. Αυτό ακριβώς έκαναν ο Στάλιν και ο Χίτλερ. Οι συγκρίσεις με αυτούς είναι ακριβείς».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει να διατηρήσει την επιρροή της στα εδάφη, τα οποία, ανήκαν κάποτε στη Σοβιετική Ένωση και πρόσθεσε ότι θέλει διακαώς να παραμείνουν οι χώρες της Βαλτικής, εξαρτημένες από αυτήν, τόσο στον οικο��ομικό όσο και στον ενεργειακό τομέα.

«Ο Πούτιν έχει ένα ιεραποστολικό όραμα για την υπεράσπιση του ανατολικού ημισφαιρίου. Έχει στο μυαλό του μία Ρωσία σαν αυτήν της εποχής της Μεγάλης Αικατερίνης.»

«Η Ρωσία και ο Πούτιν χαρακτηρίζονται από επιθετικότητα, βία και μία επιθυμία υπέρβασης των συνόρων» τόνισε και κατέληξε ότι οι χώρες της Βαλτικής όπως και η Πολωνία έχουν ζήσει τη συγκεκριμένη κατάσταση, με διαρκείς στρατιωτικές ασκήσεις κάθε εβδομάδα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.