​Τον ύπνο του έχει χάσει, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφού ο πόλεμος που δέχεται από τα βρετανικά μέσα, μέρα με τη μέρα γίνεται εντονότερος.

Μετά την εφημερίδα «Sun» και η «Daily Mail» τον «έκραξε», χαρακτηρίζοντας τον μέθυσο και πότη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η αδυναμία του στο αλκοόλ είναι κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες, ενώ επικαλείται δηλώσεις ανώτατου Βρετανού αξιωματούχου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες παραδέχονται ότι ο Γιούνκερ είναι ο λάθος άνθρωπος για αυτή την θέση, αλλά έχουν υποχωρήσει στους Γερμανούς».

Συνεχίζοντας, παρουσιάζει και άλλες δηλώσεις διαφόρων πηγών, ώστε να πείσει τους Βρετανούς ότι μιλάμε για ένα γερό ποτήρι, συνοψίζοντας:

«Ο Γιούνκερ φέρεται να πίνει κονιάκ για πρωϊνό και κατά τη διάρκεια συνάντησης φέρεται να ήταν τόσο «τύφλα» στο μεθύσι που χρησιμοποίουσε συνέχεια τη λέξη γ@μώτ@» (δήλωση αξιωματούχου).

• Γερμανικό περιοδικό αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Προσοχή- αλκοτέστ!» ότι «ο Γιούνκερ έπινε πάρα πολύ και για πολλά χρόνια».

• Μια πολιτικός από την Ολλανδία τον αποκάλεσε «πεισματάρη πότη» αναγκάζοντας τον με αυτόν τον τρόπο, να εκδώσει μια οργισμένη διάψευση.

Από την άλλη πλευρά, μέσω του εκπροσώπου του, ο Γιούνκερ είπε πως δεν έχει να σχολιάσει κάτι από όλα αυτά.