​Οι τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν και το συνοριακό πέρασμα αλ Ουαλίντ στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, στη μεθόριο με τη Συρία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Πρόκειται για το δεύτερο συνοριακό πέρασμα που καταλαμβάνουν οι τζιχαντιστές μέσα σε δύο ημέρες.

Αστυνομική πηγή και στρατιωτική πηγή είπαν ότι οι αξιωματικοί που βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα τράπηκαν σε φυγή όταν οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ, ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι κατελήφθη το συνοριακό αυτό πέρασμα.

Το Σάββατο, οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα του Αλ-Κάιμ , στα σύνορα με τη Συρία, ένα από τα τρία περάσματα που υπάρχουν στη συρο-ιρακινή μεθόριο και την ομώνυμη πόλη.

Νωρίτερα σήμερα από μαρτυρίες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλ��ίας έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα τρεις πόλεις της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ.

"Οι ΗΠΑ επιθυμού�� ο ιρακινός λαός να βρει μία ηγεσία που θα είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει όλους τους Ιρακινούς" δήλωσε στο μεταξύ από το Κάιρο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως άδειασμα του ιρακινού πρωθυπουργού.