​Τελεσίγραφο προς τους ρωσόφιλους αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία χαρακτήρισε η Μόσχα την μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο αναφέρει ότι ένα ρωσικό σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία δέχθηκε πυρά από την ουκρανική πλευρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Ρώσος εργαζόμενος στο τελωνείο.

«Η ρωσική πλευρά αναμένει μια εξήγηση και μια συγγνώμη» μετά το περιστατικό αυτό, επεσήμανε το Κρεμλίνο.

Νέες κατηγορίες από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν θα δεχθούν την παρουσία, ούτε την επέμβαση ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, την ώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωνε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει αναπτύξει εκ νέου στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία.

Νωρίτερα η Μόσχα είχε εκφράσει την έκπληξή της για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από το ΝΑΤΟ σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται παρά για μέτρα που συνδέονται με την προστασία των συνόρων, τα οποία έχουν αποφασισθεί εδώ και πολλές εβδομάδες.