​Η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου ΣΤ΄ ήταν λιτή, χωρίς τυμπανοκρουσίες, πολυτέλειες και υπερβολές, σε μια προσπάθεια της βασιλικής οικογένειας να δείξει ότι συμπάσχει με τον ισπανικό λαό τις δύσκολες αυτές στιγμές της οικονομικής κρίσης. Αυτή όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η νέα βασίλισσα Λετίθια, που έκανε μια εμφάνιση με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

leticia1.png

Σύμφωνα λοιπόν με τον ισπανικό Τύπο, αντί να επιλέξει μια πανάκριβη τουαλέτα, η νέα βασίλισσα της Ισπανίας επέλεξε ένα κρεμ μίντι φόρεμα του σχεδιαστή Felipe Varela, με ασορτί μαντό, κεντημένο στον λαιμό με μικρές, διακριτικές πέτρες.

leticia2.png

Η επιλογή του χρώματος δεν είναι τυχαία, αφού το χρώμα συμβολίζει την καθαρότητα με την οποία θα βασιλέψει ο Φίλιππος, υπογραμμίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι η βασιλεία στην Ισπανία μπαίνει σε μια νέα εποχή μακριά από τα σκάνδαλα που σκίασαν τον Χουάν Κάρλος.

;eticia3.png

Επίσης οι πέτρες με τις οποίες ήταν κεντημένη η λαιμόκοψη του μαντό της Λετίθια ήταν προσεκτικά επιλεγμένες, μιας και είχαν τα χρώματα της ισπανικής σημαίας, ενώ η ίδια επέλεξε να μην φορέσει ακριβά και φανταχτερά κοσμήματα, παρά μόνο τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια της.

leticia4.png

Όσο για το χτένισμά της, είχε κι αυτό την δική του σημασία, αφού ήταν μια πλεξίδα γύρω από το κεφάλι της, σαν στέμμα, μιας και η ίδια επέλεξε να μην φορέσει την επίσημη τιάρα της βασίλισσας.

leticia5.png

leticia6.png