​Ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες του 16χρονου Ρομά, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από δέκα άτομα στα προάστια του Παρισιού, γιατί πίστευαν ότι είχε πραγματοποιήσει ληστεία σε γειτονικό σπίτι.

Ο Ντάριους, όπως ονομάζεται, χτυπήθηκε τόσο βάναυσα και άγρια, που παραμορφώθηκε το πρόσωπό του, ενώ εκείνοι που του επιτέθηκαν τον παράτησαν σε ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ γιατί νόμιζαν ότι είναι νεκρός.

tsigganos1.jpg

Τις σκληρές φωτογραφίες τράβηξε ένας γείτονας του αγοριού, ο οποίος τον βρήκε αναίσθητο μέσα στο καροτσάκι και τις έστειλε στην εφημερίδα Telegraph, που τις δημοσίευσε.

Ο ανήλικος Ρομά νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας του, αφού έχει υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά κατάγματα και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Η οικογένειά του έχει εξαφανιστεί και κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

tsigganos2.jpg

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση, όμως αρκετοί ήταν αυτοί που επέκριναν για μια ακόμα φορά την κυβέρνησή του, λέγοντας ότι η πολιτική της στιγμάτισε την κοινότητα των 20.000 Ρομά της Γαλλίας.

Πέρσι άλλωστε ο νυν πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς είχε δηλώσει ότι οι Ρομά που μένουν στην Γαλλία δεν θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και γι’ αυτό θα πρέπει να σταλούν πίσω στην πατρίδα τους.