Βασιλιάς ανακηρύχτηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο Φίλιππος Στ΄, όπως σας γράψαμε και χθες, σε μια τελετή στο Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης. Ο πατέρας του, Χουάν Κάρλος του παρέδωσε τα σκήπτρα υπογράφοντας την παραίτησή του μετά από 39 χρόνια στον θρόνο!

familia-del-rey.png
Μάλιστα, ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης, Μαριάνο Ραχόι, επικύρωσε μετά τον βασιλιά το νόμο, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ένα πίνακα με χρυσές λεπτομέρειες.

1403108264_463199_1403109889_album_normal.jpg
Ο Φίλιππος Στ’ ορκίστηκε στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης βασιλιάς της Ισπανίας και οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις στο Παλάτι.

spain3.jpg
Στην χθεσινή τελετή, ο 76χρονος βασιλιάς φορώντας κοστούμι και ροζ γραβάτα ήταν πολύ συγκινημένος αλλά συγκρατούσε τα δάκρυά του…

carlos3.jpg
Ο Χουάν Κάρλος γύρισε προς τις πολυθρόνες όπου τον περίμεναν χειροκροτώντας τον η σύζυγός του Σοφία, ο Φίλιππος και η σύζυγός του Λετίθια, που θα ανακηρυχθεί βασίλισσα, και αγκάλιασε το γιο του.

carlos4.jpg
Έπειτα συμβολικά, ο βασιλιάς άλλαξε θέσεις με τον Φίλιππο, ο οποίος φορούσε ένα σκούρο κοστούμι με μια μπλε γραβάτα. Ο πρίγκιπας είναι πλέον επίσημα βασιλιάς από τα μεσάνυχτα μετά την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

carlos2.jpg
Ακόμα, ο Χουάν Κάρλος φίλησε στο μάγουλο τη σύζυγό του, Σοφία το ρόλο της οποίας είχε αναγνωρίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας παραίτησης στις 2 Ιουνίου.

kefali8.jpg
Τα νοήματα της Λετίθια στις κόρες της τράβηξαν τα βλέμματα όλων

Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στην βασίλισσα πλέον Λετίθια και στις δυο κόρες της, την Λεονόρ 8 ετ��ν, η οποία θα γίνει και η νεότερη διάδοχος της Ευρώπης και την 7χρονη Σοφία!

letizia-felipe-hijas.png
Η Λετίθια από την στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα δεν σταμάτησε να υποδεικνύει στα δυο κορίτσια για το που και πως θα κάτσουν, πώς να έχουν τα πόδια τους, να μην μιλάνε…

rytray.png
Στο βίντεο που θα δείτε φαίνεται καθαρά ότι η Λετίθια δεν άφησε στιγμή από τα μάτια τις δύο της κόρες… Ο τηλεοπτικός φακός την απαθανάτισε να τους κάνει νόημα με τα χέρια να είναι καθιστές με κλειστά τα πόδια τους.

Όμως τις φωτογραφίες από την τελετή «χάλασε» ένας καραφλός κύριος!

4F4899B179902CF78E5D8712FB24A8EB.jpg
Προσκεκλημένος στην τελετή ήταν ένας καραφλός κύριος, ο οποίος άθελά του κατάφερε να καταστρέψει το έργο των φωτογράφων κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του νόμου παραίτησης του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

kefali2.jpg
kefali7.jpg
kefali4.jpg