​Μετά τα sms (μηνύματα κειμένου) και τα mms (μηνύματα με φωτογραφίες, ήχους, βίντεο), πλέον έχει έρθει η ώρα και για τα... μηνύματα με… μυρωδιές!

Ακούγεται σχεδόν εξωπραγματικό, αλλά στο κοντινό μέλλον οι λάτρεις της τεχνολογίας θα μ��ορούν να στέλνουν ο ένας στον άλλον μηνύματα (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο κ.ά.) εμπλουτισμένα με... μυρωδιές της επιλογής τους.

Συγκεκριμένα, μηνύματα που... «μυρίζονται» θα μπορεί να λαμβάνει κανείς με τη βοήθεια της συσκευής «οPhone» που συνδέεται με iPhones, iPads κ.ά. Ο χρήστης θα μπορεί να εμπλουτίζει τα μηνύματα που στέλνει με tags που... μυρίζουν.

Κάθε «οPhone» θα φέρει εντός του 32 μοναδικές μυρωδιές που μπορούν να συνδυαστούν κατά 300.000 διαφορετικούς τρόπους.

Ο Ντέιβιντ Εντουαρντς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έχει φροντίσει να προετοιμάσει το έδαφος δημιουργώντας το επονομαζόμενο «oPhone».

assets_LARGE_t_420_54361088_type12128.jpg
Ο λόγος για την πρώτη στα χρονικά συσκευή αποστολής και λήψης... αρωματικών μηνυμάτων, η οποία λειτουργεί σε σύνδεση με smartphones και προσωπικούς υπολογιστές.

Ο Εντουαρντς ετοιμάζεται μάλιστα την Τρίτη, να κάνει και την πρώτη επίσημη δοκιμή επιχειρώντας να στείλει μέσω iPhone ένα μήνυμα οσμής, καλούμενο «oNote», από το Μανχάταν στο Παρίσι. Εάν το πείραμα στεφθεί από επιτυχία, όπως άλλωστε αναμένεται, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η μαζική παραγωγή συσκευών τύπου «οPhone» και η κυκλοφορία τους στο εμπόριο μέσα στο 2015.

Έχει μάλιστα ήδη οριστεί και η τιμή κάθε συσκευής στα 199 δολάρια!

Τα πρώτα δημοσίως προσβάσιμα «oPhones» σε ειδικά σημεία σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Παρίσι προκειμένου το κοινό να μπορέσει να πάρει μια... μυρωδιά των εξελίξεων.